tirsdag 29. juni 2010

Starten på sommerferien 2010.

25.06.2010. Nosler er snart på vei til dama som napper pelsen hans. Det er sommer i Trøndelag nå, så det er på tide å bli kvitt litt vinterpels...

Huffa meg...nesten så han vet hva han skal :-) Han er ikke så veldig glad i å nappe seg, men han er veldig tålmodig og dama er snill...så det går bra !

Her er det ferdig resultatet. Han blir litt rar med det samme, men han blir veldig god og glatt å klappe :-)

Syns egentlig at han ble ganske fin, ja....men han ser litt mindre ut. Sikkert godt å få av den varme pelsen og enklere å holde han ren. Godguten vår :-)

25.06.2010. Ei padde på trappa vår - morsomt !

26.06.2010. Vi var et døgn på hytta denne helga. Det er ny årstid og nye muligheter der nå. Vi bærte opp masse materiale til en platting med takoverbygg ( kommer tilbake til det prosjektet i et annet innlegg ). Med den nye årstiden, følger sauen. Her kommer de nedover langs bekken på baksida av hytta.

Det var sau overalt, store flokker.

Mor med to lam kom vandrende rett forbi hytta på jakt etter mat....

Namnam...blad fra trærne er fulle av næring og smaker sikkert godt :-)

Denne mammaen med tre lam snudde og gikk andre veien, da hun så meg. Kameraskrekk ?

Dette er minuset ved sauene, da. Hmmm....må spa vekk en mengde sånne om morgenen rett utenfor hytteveggen. Men det er helt greit, for det er veldig koselig at de rusler utenfor hos oss :-)

Nå har jeg blitt så flink til å jogge, at jeg gikk ivei og kjøpte meg nye sko til ferien. Måtte jo ta bilde av min nye invistering. Syns de var fine å se på og utrolig gode å løpe i :-) Regner med at vi får mange hyggelige mil sammens !

29.06.2010. På vei opp til hytta med mer materialer. På veien traff vi på en flokk med kyr og her hilser Torkild på ei :-)

Dette hører også med på denne årstiden. Vi må kjøre forsiktig, for de er ikke særlig redde og står gjerne midt i veien rundt en sving.

Dette bildet fikk jeg tatt i bakken nedfor hytta. Det er en eller annen slags rovfugl, men hvilken...det er vi ikke sikker på. Den er ganske liten, men skrek ganske kraftig. Muligens kanskje en hønsehauk el. Her er den foreviget i et tre, på litt for lagt hold til kameraet...men jeg skal prøve å få et bedre bilde neste gang ( skal på fotojakt ).

Flott vær og utsikt på Håen i dag :-) Blir bare mer og mer glad i den plassen !

På vei ned fikk jeg tatt noen bilder av sauene ved veien. Lammene er bra fine, da !

Bæææææ.....
Jeg har hatt en fin start på ferien min, og satser på masse fine bilder etterhvert. Denne gangen har jeg bare denne ene uka, men har et par tilgode senere....så NOEN fulltreffere må jeg jo få :-)





torsdag 24. juni 2010

Flott Søndag 20.06.2010.

Søndag 20.06.2010. Startet dagen med å jogge meg en tur. Var tung i kroppen og tenkte at resten av dagen skulle jeg bare slappe av :-) Men Torkild ville senere på dagen gå seg en tur, for å se på elva. Dagen før var elva rekordstor. Nesten 1,5 kubikk mot normalt ved flomstor elv 1 kubikk. Den hadde ikke vært så stor siden 1944 ! På bildet over ser dere en plass som Torkild ville vise meg. Dette er et våtområde/sumpområde i nærheten av oss....men nå var dette forandret til en innsjø.

Dette er et område jeg vil teste ut når det normaliserer seg, for også denne dagen her hørte jeg at det var et yrende fugleliv der. Blir spennende å se hvilke bilder man kan få, når man ikke har mann og bikkje med seg !

Dette bildet er tatt litt lenger opp. Her skal det heller ikke være en innsjø og jeg gleder meg til å ta med meg kamera, når jeg får ferie :-)

En sliten, men glad Dachs som fikk være med på tur...

Ikke nok med at Torkild ville gå EN tur, men utpå kvelden ville han ta EN TUR TIL ! Han hadde funnet ut at han skulle vise meg et par ting denne dagen :-) Her er vi på et flott utkikkspunkt over bygda. Dette er en plass Torkild har vært på mange ganger, men jeg hadde aldri vært der. Flott utsikt.

Dette var vel omtrent første dagen i år at sola begynte å titte frem. Det var fortsatt kaldt, men vindstille og det er håp om at sommeren kommer til Trøndelag også :-)

En gammel forlatt palle. Selvsagt må den få en plass i blogge min :-) En innholdsrik og trivelig dag. Flere sånn Søndager - JA TAKK !!!!!