tirsdag 28. september 2010

September 2010.

08.September. 2010. Jeg har lenge lengtet etter å få tatt bilde av tranene som holder til rundt oss. Har gått mange turer opp på jordet for å se om de sitter der, men har ikke hatt hellet med meg. Denne dagen her kranset de over huset vårt, så jeg fikk iallefall bilde i lufta. Bedre enn ingenting, bare så synd at kameraet ikke helt holder mål :-( Moro uannsett...

Et vepsebol som plutselig lå rett utenfor huset vårt.

09.September 2010. Fuglene var tilbake og jeg fikk nok et bilde i lufta !

12. September 2010. Det begynner å bli høst nå.

22 September 2010. Vakker soloppgang da vi skulle på jobb og skole....

...himmelen bader i orange, rød og lilla ! Flott skue.

24 September 2010. Mats kom hjem stolt som er hane, da han hadde skutt seg ei Orrhøne ! Dette var den første Orrhøna han hadde skutt helt alene og det med bare ett skudd. Bra jobba - nå blir det godmat !

25 September 2010. Nå er elgjakta igang oppi dalen. Da blir det liv og røre på karain :-) Her har det blitt skutt 4 skudd på haugen rett overfor huset vårt og alle jegerene kommer kjørende til for å se.

26 September 2010. Her er vi på Håen for å ta opp båten for vinteren.

De har tappet ned noe voldsomt av sjøen....

...se så stygt det blir når de gjør sånn !


Teamwork er viktig :-) Nå ligger båten trygt, så vi er rede for snø...

Etter vi kom ned fra hytta, dro jeg og Linda for å besøke Dina på sykehuset. Tok feil av bussruta og benyttet anledningen til å ta noen bilder på Melhus. Tar vanligvis ikke bilder av kråker, men man tar hva man finner :-)

Til tross for at dette er en søppelfugl, ble det ganske tøft dette bildet, syns jeg.

Dette ble jeg også fornøyd med :-)

En koseligere liten fugl dette, da :-)

Vi hadde ei morsom lita stund jeg og Linda. Som jeg sa : stakkars, det er jo alt mamma skal ta deg med på, hehe.

Dinamor fikk skjerf og lue av oss og hun hadde fått pelsjakke fra bæbæ fra før. Når vi prøvde på dette, ble hun som en liten teddy :-) På dette bildet var vi usikker på hva som ville skje, når hun skulle opereres og hvordan det ville gå. På skrivende stund har vi det bedre. Hun ble operert i dag. Om svulsten (som var på str.med en håndball) var godartet eller ondartet, vet vi ikke....men den er ute, operasjonen gikk bra og legen sa at hun ville bli helt frisk ! Sånne ting setter livet i perspektiv....


søndag 5. september 2010

På eventyr i helga :-)

Føler at jeg har vært på litt eventyr i helga :-) I går 04.09.2010, dro jeg og Torkild ut med bilen...kjørte rundt på jakt etter dyr å ta bilde av og kartlegging mht.jakta hans. Så ingen dyr i går...men i dag tok vi runden igjen og da så vi denne elgen på langt hold. Vi så også 3 rådyr, som jeg dessverre ikke fikk noe bilde av og noen ender som fløy for fort forbi.

I dag slo de endelig kornet på åkeren. Denne dagen har vi ventet på mht.dyrelivet rundt oss. Jeg tok turen opp i jaktbua til Torkild, med et lite håp om at et eller annet skulle dukke opp. Dette bildet er tatt gjennom glugga, sånn at dere får en opplevelse av det. Først kom det ei katt, så hørte jeg noen fugler (som jeg håpte ville sette seg ned på åkeren)...så tenkte jeg som så : bare det kunne komme en elg....

....og et halvt minutt senere troppet denne opp :-) Det var på hengende håret mht.fotolys, derfor er bildet litt uskarpt. MEN jeg er så fornøyd over at jeg lyktes og skal prøve meg i bua igjen selvsagt !


lørdag 4. september 2010

Trolsk stemning 03.09.2010.

Det var en trolsk stemning da sola gikk ned på Håen 03.09.2010. Se på den flotte himmelen ! Måtte bare ut for å ta bilde av dette....man føler at man LEVER når man får slike flotte naturopplevelser !