lørdag 30. juli 2011

En morsom dag blir snudd til et mareritt !

22.07.2011. Denne dagen kom Natalie til oss for å sminke litt og jeg skulle ta bilder. Linda og Natalie hadde dyrebar tid sammen.... Det er mange år siden de har hatt noen timer for å sminke og knise :-) Dette første bildet av Linda er brudesminke og jeg kan med hånda på hjertet si : hun vil bli ei vakker brud den dagen hun gifter seg !

De er ganske lik, egentlig...



Mats ble også plaget til å være med på bilde, selv om han nettopp hadde stått opp og var trøtt. Her er mine tre stoltheter !

En ivrig og entusiastisk gitarist...

Vanlig sminke.

Her er vi inne på spesialeffekt sminke. Natalie er utdannet makeup artist, men har ikke utøvd dette særlig mye de siste årene og derfor syns hun det var gøy denne dagen. Hun har lyst til å drive mer med dette etterhvert.


De to jentene mine hadde planlagt at jeg også skulle til pers. Derfor ble jeg en alv :-) Har alltid hatt en entusiasme for eventyr og fantasifigurer. Dette har nok avtatt med årene og det jeg har trodd på og vært fasinert over, har bleknet mer og mer. Nå tror jeg på det jeg SER og VET....eventyrlysten er borte, håp og tro på mirakler og spenning er også en del av fortiden. MEN jeg ble ifølge Torkild en søt alv, hehe....han ble nesten litt skuffa når jeg tok av sminken og ørene :-)

Her er det ganske "heavy" sminke....

Som Natalie sa : dette kledde du Linda, på et merkelig vis :-) Syns hun ble kjempefin, jeg !

Denne jenta hadde jeg gått rett forbi, dersom jeg traff henne i bygata !

De planla også å sminke sår....dette er et makabert bilde, syns jeg. Men det er en del av spesialeffektene som Natalie vil øve på... Sånn sminke brukes jo i produksjon mht.filmer ol. Når Linda sto og dro dette av etterpå, fikk vi beskjeden om at noe forferdelig hadde skjedd i Oslo... ( derfor er det egentlig litt i min tvil å ta med dette bildet, men det var en del av en kjempefin dag i hjemmet her )...

Derfor ble det tent to lys....ETT for de som ble drept under bombeangrepet i Oslo sentrum og ETT for de stakkars uskyldige ungdommene som ble jaget og slaktet ned som dyr på Utøya ! Helt utrolig at ting kan snu seg fra at man er lykkelig og trygg til det å være i livsfare. Håper denne situasjonen setter sine varige spor i folk, slik at man kan se i klarhet hva som er viktig i livet. Måtte det gode vinne over det onde !!!!

onsdag 20. juli 2011

Sommerferie del.3.

18.07.2011. Vi gikk en tidlig kveldstur opp til Steinskirka overfor hytta vår. Flott solnedgang denne kvelden.

På turen vår denne gang, traff vi på et par med fugler som holdt til i området. Ifølge fuglboka mi, så ser dette ut til å være et Heilo par (arrester meg om dette ikke er riktig).






Molter så vi også endel av, men bare noen få er moden enda. Denne ble spist av fotografen :-)

Et riktig fint blinkskudd av Mats og Nosler !

19.07.2011. Vi skulle inn til Samsjøen for å gå opp Arnfinn fjellet. På tur dit kom vi over denne elgen og måtte jo ta bilde av den.....

....en stor bonus ble det jo at den hadde med seg kalven sin !

Litt på vakt mammaen her.


Best å stikke i sikkerhet....

En flott naturopplevelse !

Her har vi kommet oss på toppen av Arnfinn fjellet. Flott skue utover. Var en finfin trimtur !


Det var en fryktelig vind denne dagen, men det var ikke noe problem å finne ly å raste på.

Dette er eneste bilde som ikke er tatt av meg (av naturlige grunner). En voldsom vind her !

Mats og Nosler.

Kvelden ble brukt til kos på platten med god mat og drikke. OG luftgevær-konkurranse !

Kan jo bare beklage Kristian, men du ble KNUST av kjæresten din :-) Linda er flink til å skyte. Har noen dager igjen av ferien og er spent på de dagene vil by på....

Sommerferie del.2.

Helga 15-17 Juli 2011 var vi på Motun for ei fiskehelg. Ble ikke noe fangst, men det ble ei veldig morsom helg :-) Ble tatt endel bilder, men av hensyn til folk jeg ikke har spurt...så blir det ikke lagt inn så mye på bloggen.

Våger meg til å legge inn dette av Bork, hunden til en kompis av oss. Det er ikke så ofte bilder av dyr blir bra for min del, men dette bildet syns jeg ble helt optimalt. Fotogen, snill hund.

Torkild i elva. Han fisket med mark og søkke....

Noen andre fisket med flue og det kan være en risikosport....

Torkild med tanga måtte prøve å hjelpe den stakkar kompisen som fiska seg selv. Det visst ikke noe godt dette....flua satt godt og det tok sin tid før de fikk den ut. Tror det drøyer et par helger før han fisker med flue igjen. Gikk bra da, heldigvis....kunne vært et øre eller øye og det hadde nok gått verre !

Et Ekorn fikk vi også øye på, men fikk litt kameratrøbbel akkurat da (det var fotografen sin feil).

Kommer tilbake med bedre ekornbilder etterhvert ! LOVER PÅ TRO OG ÆRE :-)

Sommerferie del.1.

Sommerferien må blogges i flere deler, da jeg tar litt vel mye bilder, kanskje. Mye å holde styr på, men jeg syns jeg har verdens flotteste hobby ! Når man får slike bilder som dette første...klare farger og en kransende måke som passer på de små på bakken (som ikke er helt flyvedyktig enda), ja DA varmer det et fotohjerte :-) 09.07.2011.

Dette var et litt tristere syn, men sånn er livet.....ikke alle klarer seg like bra :-(

Her er sommerferiens første solnedgang over elva. Flott skue....tiden står stille i sånne øyeblikk.

Her er det Torkild som fisker, men det kunne dere kanskje ha gjettet mht.røykskyen som står ut av kjeften på han !

Idyll som alltid i elva.

Like mye idyll var det nok ikke dagen etterpå, 10.07.2011. Store hagl som ramlet ned fra himmelen og med en påfølgende tordensky, tvang oss til å holde oss innomhus.

Elva igjen 13.07.2011. Måkeungene begynner å bli store, men ikke fullt flygedyktige enda.

De større måkene holder utkikk og passer på....

...helt til jeg kommer FOR nær :-)

Dette bildet var en test fra min side. Skulle prøve på litt macro fotografering og DETTE ble jeg veldig fornøyd med ! Var heldig med motivet og fargene, så dette må jeg forstørre til veggen min.

Endel av gamet dette her....å trø på mark.

Torkild fisket iherdig, men lyktes bare i å få napp 4 ganger, for så at laksen stakk avgårde hver gang :-(

Her fikk jeg en morsom opplevelse. Ikke lett å få tatt disse bildene av situasjonen, da scenen utspant seg INNI buskene. Denne fuglen har fanget en mark....

...men så kommer det en til på banen, som ikke har lyst til å fange en selv....

....det er lettere å prøve å STJELE maten fra kompisen ! Det var nesten så fuglene freste mot hverandre, og de sloss skikkelig ei stund...

Men her sitter han som i utgangspunktet hadde fanget marken, god og mett...for han vant :-)

Her er det en liten luring som stjal marken til Torkild da han sveivet inn snøret. Smart måte å få seg litt mat på :-) Satt der i flere timer og stjal seg noen godbiter fra kroken.

Også bustet den seg....god og mett, hehe.

Hvitt og grønt, rene farger.

En liten nyskjerrig Linerle trodde den satt i skjul bak gresset.

Se fuglen - bra kamuflert i stenene.

Avslutter denne delen med et par gress strå i elva. Skal ikke mye til for at det blir vakkert !