søndag 29. januar 2012

Hytta 27-29 Jan.2012

Fredag 27.01.2012. Jeg, Torkild og Nosler fikk endelig mulighet til å ta ibruk hytta igjen :-) Med godt humør, dro vi avgårde...tross for kuldegrader og sterk vind, var vi ved godt mot om at dette skulle bli ei fin helg !


Da vi hadde innlosjert oss på hytta og fyrt opp, kom far frem med pils og kvikklunsj til meg :-) Kjekt med en mann som kjenner deg godt....hehe. Namnam...

Det var minusgrader inne i hytta og da er det godt å sitte foran peisen og bare koble av etter ei arbeidsuke !

Nosler koste seg med pels pleddet hvor det er godt og varmt.

En liten tyrker får også opp kroppstemperaturen :-)

Soloppgang Lørdag 28.01.2012. Deilig å stå opp til et sånt skue ! Man kjenner at man LEVER og alle bekymringer svinner hen med vinden...

Skitur på glassert fjell. Utrolig flott, men litt kaldt...

Ei ørn kranset over oss der oppe i fjellheimen....

Dette er andre gangen jeg fikk mulighet til å ta bilde av ørn. Hadde bare lillelinsa mi med på skitur, så heller ikke denne gang ble det et optimalt bilde. MEN dette er bedre enn forrige gang og jeg SKAL få til et flott bilde av ørn en gang, bare vent og se !

Torkild på vei ned mot hytta....se det landskapet...

Torkild hadde med seg fire lodd av denne typen. Han hadde vunnet 200 kr.fra før, som han byttet inn i fire lodd. Det er jo langt fra lønnsomt dette, som regel...men denne gangen lønte det seg. Nr.13 +83 :-) Litt morsomt, da....spesielt siden han lovte meg halvparten. Da skal jeg kjøpe meg en buff og et sett til med superundertøy !

Solnedgang Lørdag. Når man får slike naturopplevelser, så er det bare å stoppe opp og suge inn all positiv atmosfære :-)

Storforbruker av talglys, sånn er det når man ikke har strøm. Men du verden så trivelig det er !

Ny skitur Søndag 29.01.2012. Ikke like glassert i dag, og sol fra skyfri himmel. Fortsatt litt vel kaldt, men rene påskestemninga !

Når vi får slike dager, i sånn natur....så er jeg utrolig takknemlig for at vi er frisk nok til å jobbe, slik at vi kan ha råd til å ha hytte i et slikt terreng. Tar ikke god helse forgitt, jeg VET at jeg er heldig...

Her er dalen hvor familien min pleier å lage seg hoppkonkurranser. Litt vel hardt og skummelt i dag, tror jeg. Men vi satser på fint føre til vinterferien og påska !

Torkild med Nosler i sekken. Det er hardt å være smålabber når det er skareføre og da er pappa god å ha !

Her har skogens konge (elgen) vært.

Og tiuren har lagt igjen sine spor... Takker mann, hund og Håen for ei flott helg. Ei sånn helg gjør godt for kropp og sjel. GLEDER meg masse til neste gang !

søndag 15. januar 2012

En fin Søndagsopplevelse...

Søndag 15.01.2012.

Etter at Torkild hadde vært 4 dager i Sverige på villsvinjakt, var han så grei at han kjørte meg en tur, på jakt med kamera etter svaner :-) Mente at det skulle være tiden for det nå. Har aldri tatt bilde av svaner før, men det er noe jeg har en plan om å få gjort....


Måker...hmm...ikke akkurat svaner, men de stilte villig opp på rekke og rad.

Stokkanda skravlet ivrig ivei...

Inn for landing....

Pjusk og rar, syns jeg :-)

Ender er ikke akkurat sjeldne fugler, men de har fine farger og man må ta bilde av det man finner.

Dette ble dagens blinkskudd. Veldig fornøyd med dette. Fin fugl og så moro at jeg fikk med dråpene i fjærdrakten.




Da vi skulle gå til bilen, skremte vi dem opp og det ble liv uti vannet gitt !

Rett ved parkeringa, kom svanene flyvende akkurat i det øyeblikket vi skulle dra. Første bilde av svaner...men jeg hadde jo tenkt meg nærbilder, da ! Neste gang...neste gang :-) En fin utflukt uansett....


Koselig overraskelse :-)

Noen ganger i en mammas liv, begynner vi å tenke sånne tanker som jeg hadde her om dagen. Ingen av mine visste plutselig HVA de ville bli når de ble stor....visste ikke HVA de ville jobbe med og dermed visste de ikke HVILKEN skole de ville gå, HVA de skulle søke. Som mamma, tenkte jeg i mitt stille sinn : har jeg gitt riktige råd ? Klarer de å bestemme seg i tide ? Hva kan jeg hjelpe dem med ? Man vil jo bare det beste for sine barn, ikke sant ?

Så skjer plutselig sånne ting...denne kniven kom Linda med, som en gave til mamma og pappa. Jeg spurte om hvorfor og da svarte hun at det var fordi vi er så snille og at hun har fått en god oppvekst ! Hmmm.....da fikk jeg en følelse av at noe riktig måtte vi ha gjort :-)

En kjempefin porselenskniv som er perfekt til frukt og salater. Det beste av alt var, at hun samtidig opplyste at hun har bestemt seg for å gå tilbake til sine ordinære planer om å bli frisør, så hun har det klart. Samme kveld erklærte Mats at han skal søke seg inn på høyskolen, for å bli gymlærer. Men at dersom han ikke kommer inn, så må han ta opp et par fag og jobbe samtidig. De går spennende år i møte, men jeg håper og tror at det skal ordne seg til det beste for alle !

Takk Linda for denne overraskelsen :-)

søndag 8. januar 2012

Noe nytt, og noe gammelt denne helga....

Dette er noe jeg har tenkt å kjøpe meg ei stund. Egentlig er det jo små karafler, men fikk et tips fra ei på jobben om at disse kan brukes slik. Stilig og renslig....slipper at alle er oppi med hendene :-) Kan brukes til nonstop, drops, nøtter osv. Genialt.

Fredag 06.01.2012 hadde jeg fri-Fredag og ventet en leveranse da. Etterlengtet sådan !

Flatpakker til far, hehe....han er liksom best på sånn montasje :-)

Her begynner det å ta form !

Nå har vi vært sammens i snart 22 år og dette er første gangen vi investerer slik. Endelig har vi er stort spisebord med god plass til 6 personer. Heller ikke noe problem å plassere 2 stk på kortsidene. Ser litt mindre ut på bildet enn hva det er i virkeligheten, så nå kan vi ha litt albuerom når vi spiser fars hjorte/rådyr stek ! En gledens ettermiddag dette :-) Dette var det som var nytt denne helga....

Gammelt er at krystallsyken min har meldt sin ankomst igjen. Skikkelig ekkelt å være så svimmel, men vet jo at det ikke er farlig og at det går over etterhvert. Men pga.dette og det faktum at vi har fått feber i huset igjen ( denne gangen Torkild), gjorde at det ikke ble skitur på meg som planlagt :-( En god trøst var at som vanlig (en gang i mnd.) så dukker fullmånen opp - gammelt nytt, men den viser seg fra forskjellig side hver gang ! Nye lys, nye skyer....

.....samme gamle månen, som dukker opp og skaper trolsk stemning og som man kan drømme seg bort i !

Helt NYDELIG....bare så synd at så få legger ordentlig merke til slike flotte naturfenomener. Takk for ei god avslutning på helga til månemannen !

tirsdag 3. januar 2012

God start på det nye året :-)

01.01.2012. Jeg og Torkild var på en ettermiddagstur på ski :-) Føret var fint og været godt.

Se så flott det er !

Her titter månen frem bak skogen og laget en trollsk stemning. Kjenner virkelig at man lever når man får brukt kroppen sånn. Gleder meg til resten av vinteren - hver frihelg skal nytes !

03.01.2012. Kom over et kupp på Obs sport ! 3 treningstrøyer for 199,- Disse skal brukes når jeg skal opp på fjelltoppene til sommeren. Gleder meg masse til å komme iform. Eneste skår i gleden er den hersens røyken som jeg brenner inne med. Regner med at turene ville blitt bedre, dersom jeg hadde vært fornuftig nok til å stumpe den. Men det er ikke lett å bestemme seg for det....Den er egentlig min eneste venn og er der for meg når jeg er trist eller glad, men paradoksalt nok er det også den eneste som systematisk prøver å ta livet av meg. Hmmm....vi får se hva året bringer. Men på tur skal jeg uansett med kamera rundt halsen ! Ut på tur - aldri sur !

søndag 1. januar 2012

Nytt år...nye muligheter :-)

31.12.2011. Jeg og Torkild tok turen til hytta for å gå litt på ski Nyttårsaften. Værgudene var i godt humør, selv om det var 10 minus så var det sol og nydelig skue !

På tur ned fra Håen insisterte jeg på å gå ned istedetfor å sitte på scooter. Jeg stresset ikke, stoppet opp for å ta bilder innimellom og bare nøt det å være alene i naturen. Ikke ofte at jeg får slik ro rundt meg.

Flott vinterlandsskap.

Noen kjørte scooter, mens andre brukte kroppen til å gå ned, hehe...

Da vi kom hjem, fikk jeg en fantastisk naturopplevelse. Ei ørn kranset oppe på himmelen. Altfor langt oppe til å få de helt store bildene, men det er mine første bilder av ørn....

....så derfor blir de publisert allikevel. Jeg har lenge drømt om en slik sjanse og da den dukket opp, så var jeg utrolig skjelven etterpå.

Fikk et skikkelig adrenalinkikk av denne opplevelsen. Så samlet sett mht.skitur og natur, så følte jeg at jeg LEVDE denne dagen. Kunne ikke fått en bedre dag !

Vi spiste nydelig hjortestek, før det ble kveld. Litt sliten fant vi ut at vi ble hjemme. Hadde tenkt å ta oss en tur bort, men det er det som er så flott med å ikke ha fastsatte avtaler og holde ting litt åpent. Man kan gjøre slikt når barna har blitt så store som våre - ha ting åpent og ta det som det kommer uten stress ! Ungdommen hadde en liten fest nede, men kom ut og skjøt opp raketter sammen med mor og far, før de tok turen ned igjen og de gamle fant senga si. Linda blir ikke for stor til stjerneskudd :-)


Venninna til Linda var litt skeptisk til raketter. Det er endel som er det, har jeg erfart. Men jeg syns fyrverkeri er flott, liker smellene og fargene. Morsomt å ta bilder også !





NYTTÅRSFORSETTER FOR 2012.

1. Jeg og Linda har inngått en avtale om noe jeg har drømt om i mange år, men ikke gjennomført. Vi SKAL klare dette nå som vi er to. Resten av familien er også positiv og vil være med på dette :

TOPPTURER:

Vi får starte i det små. Med en topp vi har vært på før - Arnfinnfjellet, Samsjøen.

Nr.to får bli Reinsfjellet, Samsjøen.

Deretter tar vi turen oppover til mine hjemtrakter. Almanberget, Oppdal blir neste prosjekt.

Neste siste vil bli Storhornet, Oppdal.

Aller siste blir en krevende tur og har vært en stor drøm for meg i mange år : Snøhetta, Hjerkinn. Der håper jeg å få glimt av Moskus på vei opp ( tenk å få tatt bilder av det da !).

2. Gå Vårstigen på Dovre. Dette har gjort en gang sammen med min bror, for mange år siden.

3. Lære meg kameraet mitt ordentlig godt. Lære nye teknikker og utvikle meg innen foto, slik at jeg får en mengde blinkskudd i året som kommer.

4. Omslutte meg med positive mennesker som gir av seg selv med humør og energi :-)

5. Besøke gamle trakter og gamle naboer.

6. I skisesongen skal jeg være flittig til å bruke de flotte turskiene mine. Begynte veldig fint i går...noe som kroppen betaler for i dag. Hehe, brukte noen muskler jeg ikke har brukt på ei stund !

7. Være min egen lykkes smed ! INGEN ordner lykken for meg, man kan ikke sitte passiv å vente på at lykken skal komme på døra. Jeg skal ut og søke det som gir meg glede og droppe det som gir meg det motsatte :-) Gjøre positive ting som gir meg energi !

8. Slutte å fokusere på det jeg IKKE KAN og heller være glad for det som jeg KAN. La andre ta seg av sying, brodering, smykkelaging og baking....jeg kan å fotografere og jeg skal fokusere på det, for det gir meg masse positiv energi !

9. Fortsette med jogginga mi som jeg var så flink til i fjor.

10. Feire nyttår på hytta neste nyttårsaften. Foran peisen i fjellheimen etter en lang skitur.

Med disse bildene og forsettene ønsker jeg dere alle et riktig godt nytt år !!!!!